Meer Muziek in de klas Helmond

"Muziek heeft een vaste plaats bij jullie op school. Het maakt niet uit welke juf of meester je hebt. Muziek is elke dag, in veel verschillende vormen, aanwezig in de klas. Het is belangrijk dat jullie met muziek iets nieuws leren, maar het plezier in muziek is net zo belangrijk. Voor jullie zelf, maar ook voor jullie juffen en meesters."

Waarom

  • Muziek maken of luisteren zorgt voor betere schoolprestaties.
  • Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van een eigen persoonlijkheid.
  • Samen muziek maken geeft veel plezier.
  • Een instrument bespelen helpt bij de motorische ontwikkeling van kinderen, en bevordert discipline en doorzettingsvermogen.
  • Leerkrachten ervaren plezier als ze zien wat muziek maken met henzelf en de kinderen doet.
  • Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met Muziek.
  • De stad Helmond is een muzikale stad is: het perfecte klimaat om muzikaal op te groeien.

Visie

Muziek is belangrijk voor iedereen. We luisteren ernaar, we dansen erop, we zingen en spelen muziek, we gebruiken het om vrolijk te worden of om te ontspannen. Iedereen is, op zijn eigen manier, een muzikaal mens. En al die muziek helpt ons om te ontdekken wie we zijn en te worden wie we willen worden, maar ook om anderen beter te begrijpen. Door muziek te maken worden we creatiever, kunnen we beter problemen oplossen en worden we slimmer. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen in Helmond verschillende vormen van muziekonderwijs krijgen op school. Bovendien wordt muziek niet alleen aangeboden als doel, maar kan ook ingezet worden als middel om te leren. Kiwanis Land van de Aa ondersteunt dit initiatief met de organisatie van Huisconcerten! De opbrengst gaat volledig naar dit project.

Voor meer info over het project "Meer Muziek in de Klas Helmond" bezoek de website.